22 Temmuz 2016 Cuma

Penye İplik ile Neler Yapılabilir?



        Penye iplik ile çanta örmek çok kolay. Hem hemen bitiveriyor, hem de tok duruyor. Çeşit çeşit Penye ip modeli var, renkli oluşunun yanı sıra kendinden desenli modeller de var. İstenilen ölçüde örülebilir. Ben örmüş olduğum çantanın içine birde keçe yerleştirdim. Böylece tamamen kullanışlı hale geldi. Aynı zamanda keçe sayesinde 2 göz, 3 göz veya cep yapmakta mümkün.


           Bunun dışında penye ip ile kokulu taşlarımı içine koyabileceğim bir örme sepet yaptım. Bu sepeti bir mumluk için, saksı için ya da takılarınızı koymak için kullanabilirsiniz. Hayal gücünün sınırı yok, farklı fikirleriniz olursa haberdar olmak ve yayınlamak isterim.


           En son olarak elimde kalan keçe ve penye ip ile bir şey denemek istedim. Oda ev terliği oldu. Ev terliği yapımı hiç bu kadar kolay olmamıştı. Önce keçeye makas yardımı ile delik açtım, sonrasında tığ ile sık iğne olarak devam ettim. Tasarım tamamen hayal gücüne kalmış. Renk seçimleri ve süslemeler ile birçok farklı model tasarlanabilir. Terliklerimi giydiğimde ise çok rahat olduklarını da fark ettim.



Paylaşımlarınız ve sorularınız için  FORUM 'u tıklayınız.



13 Temmuz 2016 Çarşamba

Hacamat Nedir?

"HACAMAT NEDİR?
Hacamat kelime anlamı olarak kan alma demektir,eskimiş anlam olarak vucudun belirli bölgelerine hafif çizikler atarak üzerine boynuz,bardak, şişe oturtarak kan alma anlamına gelir.
HACAMAT TARİHÇESİ
Hacamat 5000 yılı aşkın süredir yeryüzünde yaygın bir biçimde uygulanan tedavi yöntemidir.bir çok kültür bu tedavi yöntemini benimsemiştir.en eski hacamat tekniklerinin belgelendirilmesi, eski mısır papirüslerinde görülebilir.Nil nehri kıyılarına kurulmuş eski mısır medeniyeti, ilk olarak kupa’yı yaygın olarak tedavi amacıyla kullananlar’dandır.
Milad’dan önce 1550 yıllarında yazılmış olan ve 19.yy da keşfedilen ve tıp metinlerinin en eskisi olan Eber papirüslerinde vücuttan kirli kanı ve yabancı maddeleri uzaklaştırmak için kan alma yöntemiyle yapılan hacamat tasvirleri bulunmaktadır.
Bu tıp sanatı eski mısırlılardan, yunanlılara ve romalı’lara kadar taşındı.Modern tıbbın babası olarak kabul edilen Hipokrat, kuru ve yaş olmak üzere iki türlü hacamat’dan bahseder.
Hacamat tedavisi 18. ve 19. yy da Amerika Birleşik Devletleri ve batı dünyasında yaygın hale geldi. Öyle’ki günümüzde 3 inglizden biri ve Abd vatandaşlarının % 35 inden fazlası bu tip alternatif tıp tedavilerini tercih ediyorlar.
1860 sonlarına doğru bir çok hastalığın tedavisinde hacamat uygulamak üzere,Amerikalı ve Avrupalı doktorlar işe alınıyorlardı.Modern tıbbın en saygın iki merkezi arasında gösterilen, John Hopkins tıp merkezi ve Harvard Tıp Fakültesinde günümüzde’de hacamat tedavisi uygulanmaktadır.
Ülkemizde hacamat hem geleneksel, hemde sünnet olarak halk arasında yapılıyordu.Son yıllarda hacamat klinikleri’de açılarak hijyenik ortamlarda ve uzman hekimler tarafından hacamat tedavisi yapılmaya devam ediliyor."

4 Temmuz 2016 Pazartesi

Evde Yapılabilecek Yüz Maskeleri


        Evde kolayca uygulanabilecek birkaç yüz maskesi hakkında kısa bir bilgi edinelim.

        Kuru ciltler için malzemeler ve uygulanışı

        Bal, yumurta sarısı, zeytinyağı
        Uygulanışı: 4 kaşık zeytinyağı, 3 çay kaşığı bal ve yumurta sarısını karıştıralım. Karışımı yüzümüze yedirelim ve 20 dakika bekleyelim. Suyla kolayca çıkmaktadır. Zorlanırsanız ılık su kullanabilirsiniz.
         Cildi temizler, nemlendirir ve ölü hücrelerden arındırır.


         Yağlı ciltler için malzemeler ve uygulanışı

         Limon, yumurta akı
         Sıkılan limonu ve 1 yumurtanın akını karıştırıp yüzümüze sürelim. 15 dakika sonra temizleyebiliriz
         Yüzdeki fazla yağı alarak sivilce oluşumunu engeller.






   
        

Evde Silikon Kalıp Yapımı



        Basit silikon kalıp yapılışı hakkında deneyimlerim oldukça başarılı oldu gibi gözüküyor. Bununla ilgili birçok araştırma yaptım, pahalı ve profesyonel malzemelerden uzaklaşarak en sıradan yolu denedim ve sonuçtan oldukça memnunum. Tahtakaleden hepimizin bildiği uzun rulo halinde şeffaf silikonlardan aldım, nalburlardan da kolayca temin edebilirsiniz. Kalıplarını çıkartmak için daha önce yapmış olduğum 2 adet kokulu taş kullandım.

       Bu iki kokulu taşın sığabileceği şekilde küçük bir karton kutu edindim. Bu bir telefon kutusuydu. Zemini ve 4 tarafı kapalı olan telefon kutusunun içine resimde gözüktüğü şekilde taşları yerleştirdim. Aralarında 2 cm kadar boşluk bıraktım. Sonra 1 adet silikonu üzerine boşalttım. Çok kötü bir kokusu var, solumamanızı öneririm. Elime bir eldiven geçirdim ve üzerinden biraz baskı yaptım. Açıkça söylemek gerekirse sonuçtan pek ümidim yoktu, çünkü silikon yapışkan olduğu için baskı yapamadım çok fazla ve tam anlamıyla detaylara indiğini düşünmemiştim. Deneme amaçlı olduğu için çok önemsemedim ve kurumaya bıraktım. Birkaç saat içinde kurudu. Her ne kadar janjanlı bir görüntüsü olmasa işlevsel olarak muhteşem sonuç verdi. Hemen kokulu taş karışımı hazırladım ve kalıplarıma döktüm. Tüm ayrıntılarıyla kalıptan çıktı. Yani şöyle ki tanesi ortalama 20,25 TL olan 2 kalıbı 50 TL yerine 6 TL'ye hallettim. Artık tüm objelere kalıplık malzeme gözüyle bakıyorum. 
     
        Karton kutulardan her yerde bulabiliriz. Bu kutuları istediğimiz gibi kesip bantlayıp kalıp için alt yapı hazırlayabiliriz. Bi başka yolu daha var. Yaptığımızın tam tersi. Yani silikonu karton kutuya boşaltıp üzerine objeyi bastırabiliriz. Obje iyice gömüldükten sonra aynı boyutta bir karton daha keserek üzerine bastırabiliriz. Böylece kalıbımızda janjanlı olabilir. 
       
        FORUM a giderek soru ve görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.