22 Temmuz 2016 Cuma

Penye İplik ile Neler Yapılabilir?



        Penye iplik ile çanta örmek çok kolay. Hem hemen bitiveriyor, hem de tok duruyor. Çeşit çeşit Penye ip modeli var, renkli oluşunun yanı sıra kendinden desenli modeller de var. İstenilen ölçüde örülebilir. Ben örmüş olduğum çantanın içine birde keçe yerleştirdim. Böylece tamamen kullanışlı hale geldi. Aynı zamanda keçe sayesinde 2 göz, 3 göz veya cep yapmakta mümkün.


           Bunun dışında penye ip ile kokulu taşlarımı içine koyabileceğim bir örme sepet yaptım. Bu sepeti bir mumluk için, saksı için ya da takılarınızı koymak için kullanabilirsiniz. Hayal gücünün sınırı yok, farklı fikirleriniz olursa haberdar olmak ve yayınlamak isterim.


           En son olarak elimde kalan keçe ve penye ip ile bir şey denemek istedim. Oda ev terliği oldu. Ev terliği yapımı hiç bu kadar kolay olmamıştı. Önce keçeye makas yardımı ile delik açtım, sonrasında tığ ile sık iğne olarak devam ettim. Tasarım tamamen hayal gücüne kalmış. Renk seçimleri ve süslemeler ile birçok farklı model tasarlanabilir. Terliklerimi giydiğimde ise çok rahat olduklarını da fark ettim.



Paylaşımlarınız ve sorularınız için  FORUM 'u tıklayınız.



13 Temmuz 2016 Çarşamba

Hacamat Nedir?

"HACAMAT NEDİR?
Hacamat kelime anlamı olarak kan alma demektir,eskimiş anlam olarak vucudun belirli bölgelerine hafif çizikler atarak üzerine boynuz,bardak, şişe oturtarak kan alma anlamına gelir.
HACAMAT TARİHÇESİ
Hacamat 5000 yılı aşkın süredir yeryüzünde yaygın bir biçimde uygulanan tedavi yöntemidir.bir çok kültür bu tedavi yöntemini benimsemiştir.en eski hacamat tekniklerinin belgelendirilmesi, eski mısır papirüslerinde görülebilir.Nil nehri kıyılarına kurulmuş eski mısır medeniyeti, ilk olarak kupa’yı yaygın olarak tedavi amacıyla kullananlar’dandır.
Milad’dan önce 1550 yıllarında yazılmış olan ve 19.yy da keşfedilen ve tıp metinlerinin en eskisi olan Eber papirüslerinde vücuttan kirli kanı ve yabancı maddeleri uzaklaştırmak için kan alma yöntemiyle yapılan hacamat tasvirleri bulunmaktadır.
Bu tıp sanatı eski mısırlılardan, yunanlılara ve romalı’lara kadar taşındı.Modern tıbbın babası olarak kabul edilen Hipokrat, kuru ve yaş olmak üzere iki türlü hacamat’dan bahseder.
Hacamat tedavisi 18. ve 19. yy da Amerika Birleşik Devletleri ve batı dünyasında yaygın hale geldi. Öyle’ki günümüzde 3 inglizden biri ve Abd vatandaşlarının % 35 inden fazlası bu tip alternatif tıp tedavilerini tercih ediyorlar.
1860 sonlarına doğru bir çok hastalığın tedavisinde hacamat uygulamak üzere,Amerikalı ve Avrupalı doktorlar işe alınıyorlardı.Modern tıbbın en saygın iki merkezi arasında gösterilen, John Hopkins tıp merkezi ve Harvard Tıp Fakültesinde günümüzde’de hacamat tedavisi uygulanmaktadır.
Ülkemizde hacamat hem geleneksel, hemde sünnet olarak halk arasında yapılıyordu.Son yıllarda hacamat klinikleri’de açılarak hijyenik ortamlarda ve uzman hekimler tarafından hacamat tedavisi yapılmaya devam ediliyor."

4 Temmuz 2016 Pazartesi

Evde Yapılabilecek Yüz Maskeleri


        Evde kolayca uygulanabilecek birkaç yüz maskesi hakkında kısa bir bilgi edinelim.

        Kuru ciltler için malzemeler ve uygulanışı

        Bal, yumurta sarısı, zeytinyağı
        Uygulanışı: 4 kaşık zeytinyağı, 3 çay kaşığı bal ve yumurta sarısını karıştıralım. Karışımı yüzümüze yedirelim ve 20 dakika bekleyelim. Suyla kolayca çıkmaktadır. Zorlanırsanız ılık su kullanabilirsiniz.
         Cildi temizler, nemlendirir ve ölü hücrelerden arındırır.


         Yağlı ciltler için malzemeler ve uygulanışı

         Limon, yumurta akı
         Sıkılan limonu ve 1 yumurtanın akını karıştırıp yüzümüze sürelim. 15 dakika sonra temizleyebiliriz
         Yüzdeki fazla yağı alarak sivilce oluşumunu engeller.






   
        

Evde Silikon Kalıp Yapımı



        Basit silikon kalıp yapılışı hakkında deneyimlerim oldukça başarılı oldu gibi gözüküyor. Bununla ilgili birçok araştırma yaptım, pahalı ve profesyonel malzemelerden uzaklaşarak en sıradan yolu denedim ve sonuçtan oldukça memnunum. Tahtakaleden hepimizin bildiği uzun rulo halinde şeffaf silikonlardan aldım, nalburlardan da kolayca temin edebilirsiniz. Kalıplarını çıkartmak için daha önce yapmış olduğum 2 adet kokulu taş kullandım.

       Bu iki kokulu taşın sığabileceği şekilde küçük bir karton kutu edindim. Bu bir telefon kutusuydu. Zemini ve 4 tarafı kapalı olan telefon kutusunun içine resimde gözüktüğü şekilde taşları yerleştirdim. Aralarında 2 cm kadar boşluk bıraktım. Sonra 1 adet silikonu üzerine boşalttım. Çok kötü bir kokusu var, solumamanızı öneririm. Elime bir eldiven geçirdim ve üzerinden biraz baskı yaptım. Açıkça söylemek gerekirse sonuçtan pek ümidim yoktu, çünkü silikon yapışkan olduğu için baskı yapamadım çok fazla ve tam anlamıyla detaylara indiğini düşünmemiştim. Deneme amaçlı olduğu için çok önemsemedim ve kurumaya bıraktım. Birkaç saat içinde kurudu. Her ne kadar janjanlı bir görüntüsü olmasa işlevsel olarak muhteşem sonuç verdi. Hemen kokulu taş karışımı hazırladım ve kalıplarıma döktüm. Tüm ayrıntılarıyla kalıptan çıktı. Yani şöyle ki tanesi ortalama 20,25 TL olan 2 kalıbı 50 TL yerine 6 TL'ye hallettim. Artık tüm objelere kalıplık malzeme gözüyle bakıyorum. 
     
        Karton kutulardan her yerde bulabiliriz. Bu kutuları istediğimiz gibi kesip bantlayıp kalıp için alt yapı hazırlayabiliriz. Bi başka yolu daha var. Yaptığımızın tam tersi. Yani silikonu karton kutuya boşaltıp üzerine objeyi bastırabiliriz. Obje iyice gömüldükten sonra aynı boyutta bir karton daha keserek üzerine bastırabiliriz. Böylece kalıbımızda janjanlı olabilir. 
       
        FORUM a giderek soru ve görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

27 Haziran 2016 Pazartesi

Zeytinyağlı Taze Fasulye





                                       
  Gerekli Malzemeler;

1 kg taze fasulye,
3 adet domates,
1 diş sarımsak,
1 adet kuru soğan,
1 tatlı kaşığı salça,
1 adet küp şeker,
Zeytinyağ

Yapılışı;

Önce soğan küp küp doğranarak zeytinyağda kavrulur.
Üzerine salça, sarımsak, rendelenmiş domatesler ve küp şeker konulur.
Küp şeker acılığını alarak, taze fasulyeyi tatlı bir hale getirmek için kullanılır, tercihe kalmıştır.
İstenilen baharatlar konulur.
Taze fasulye tencereye konulur ve aynı hizaya gelecek şekilde su ilave edilerek pişmeye bırakılır.


Zeytinyağlı taze fasulye hazırdır.

Afiyet Olsun
  



Keçe Neyle Boyanır?


            Keçe kesmeyi denemek istedim, fakat güzel desenler çıkartabilmek için gerçekten çok uğraşmak gerekiyor. Hatta çoğu makine yardımıyla yapılabiliyor, makasla ne mümkün. Önce ince keçeden deneme amaçlı sıradan bir kesim yaparak denedim. Sonra madem kesmek zor, boyasak olmuyor mu diye sordum kendime. Elimde akrilik boya ve enamel boya var sadece, kumaş boyam yoktu. Olmayacağını düşünerek bir ihtimal diye deneme yaptım. Kurumasını bekledim. Sonra çitileye çitileye yıkadım. Baktım boya kalıp gibi yapışmış, mümkün değil çıkmıyor. Nasıl mutlu olduğumu anlatamam. Karton keserek evde kolayca yapabileceğimiz bir kalıpla boyayabiliriz. Keçe kalıbı için birçok model uygundur. Örneğin aşağıdaki gibi modeli kartona uygularsak, yani kenarlarındaki çizgilerden kesersek çok güzel bir model elde edebiliriz. İsteğe göre keçenin kenarlarını da desene uygun olarak kesebiliriz.
             Göründüğü üzere beyaz yuvarlaklar akrilik boya ile boyanmıştır. İlerleyen günlerde yukarıdaki resimdeki gibi bir desen kullanarak, deneme olmayan versiyonunu yapmış olacağım.







Keçe Neyle Boyanır?


Balondan Avize Yapımı



          Keçeden avize yapımı, avize süsleme gibi konuları araştırıyordum. Baktım ki genel olarak mevcut bir avize keçe ile süslenmiş. Ben öyle tamamını kendim yapmadığım şeylerden pek hoşlanmıyorum, süsleme falanda sevmiyorum. Direk baştan sona kendim yapmam lazım. Hatta yakında şu ahşabını alıp boyadığım çerçevelerin bile direk üretimi yapabilirim. Boyamayı herkes yapar öyle değil mi? Tabi o da bir zevktir ama ben kendi tasarladığım ürünlerle daha bir zevkle uğraşırım.

         Gel gelelim avize yapımı olayına. En pratik olan ve güzel duran balondan avize yapımı.
Biraz araştırdıktan sonra gayet profesyonellikten uzak bir şekilde evde olan malzemelerle koyuldum işe.

         Gereken malzemeler;

         Çiçek tutkalı
         Balon
         İp ( nasıl bir ip olduğu hiç fark etmez)

         Ben önce balonu şişirdikten sonra, elimi tutkala daldırdım, avuç avuç tutkalı bir güzel balona sürdüm. (Ellerim battı ama çabuk çıkıyor, siz bir eldiven kullanın, ben biraz tez canlıyım :) ) Sonrasında ipi gelişi güzel dolamaya başladım. Tabi bunu yaparken içerisine aparat yerleştirebilmek için balonu şişirdiğimiz yeri küçük bir yuvarlak şeklinde boş bırakıyoruz. Sarıp sarmala işi bittikten sonra üzerinden de fırça yardımıyla tekrar tutkal sürdüm. Bunun içinde böyle uğraşmak yerine kullanılmayan bir plastik kaba tutkalı döküp, ipi içine atabilirsiniz. ipi tutkallı bir şekilde kaptan çekerek dolarsınız ve benim gibi iki iki tutkallamak zorunda kalmazsınız.

         Son olarak şişirdiğim yerden bir ip yardımıyla yüksek bir yere astım. Kurumasını bekliyorum. Şimdiden katılaşmaya başladı bile.





23 Haziran 2016 Perşembe

Basit Mumluk Yapımı



      Mumluklar, aksesuar eksiklerimizi bir çırpıda tamamlıyor. İstediğimiz renklerde, kendi dekorumuza uygun mumluk yapabiliriz. Derya'nın Dünyası programında yapılan bu mumluklar da yaptıkları güzelliklerden sadece bir tanesi.






Çörek Otu Yağının Faydaları


 Çörek otunu biliyordum fakat çörek otu yağının da onlarca faydası olduğunu öğrendim. Bunları paylaşmak isterim.

- A, B, C vitaminleri içeriyor.
- Baş ağrısına iyi geliyor.
- Yaralara sürüldüğünde çabuk geçmesini sağlıyor.
- Bağırsakları parazitlerden arındırıyor.
- Sindirim sistemini düzene sokarak, gaz ve kabızlık sorunlarını çözüyor.
- Astım ve bronşite iyi geliyor.
- Ateş düşürücü özelliği bulunuyor.
- Yüksek tansiyonu dengeleyici etkisi bulunuyor.
- Eklem ağrısı, kas ağrısı ve romatizmaya iyi geliyor.
- Uykusuzluğa iyi geliyor
- Emziren annelerin sütünün çoğalmasını sağlar.
- Burun tıkanıklıklarına iyi gelir, sinüzite karşı koruyucu etkisi vardır.
- Kalbi korur ve kansere karşı bağışıklığı güçlendirir.
- Sakinlik verir.
- Şeker hastaları için faydalıdır.
- Saçların sağlığını koruyarak erken beyazlamasını önler.
- Kan damarlarında iyileşme sağlar.
- Sürekli yorgunluğu giderir.

Daha da bunlar gibi birçok faydası bulunuyor. Sadece hamilelik döneminde kesinlikle kullanılmamalıdır. 

Araştırırken bununla ilgili bir hadis-i şerif olduğunu da öğrenmiş bulunmaktayım.

Peygamber Efendimiz(s.a.v) der ki ;

'' Şu çörek otunu kullanmaya devam edin, çünkü onda ölümden başka her hastalığa şifa vardır.''







22 Haziran 2016 Çarşamba

Ahşap Boyama



         Ahşap boyama için akrilik boya kullanıyoruz. Ben Servo ya da Artebella kullanıyorum. Hobi markette olan renklere göre seçimim değişiyor. Her iki boyanın da kalitesinden oldukça memnunum. 
Akrilik Boya

      Ürünü boyarken ponpon sünger ya da fırçayla boyamak size kalmış. Fırça çok az fırça izi bırakabiliyor. O yüzden ben önce ahşabı fırçayla bir kat boyuyorum, astar gibi oluyor. O kuruduktan sonra ponpon süngerle daha rahat boyuyorum. Boyanın rengine göre 2 ya da 3 kat ile ahşap boyama işini bitirebilirsiniz.
      Sonrası süslemeye kalıyor. Süsleme için ben peçete dekupajı kullanıyorum. Peçelerden kestiğim desenleri boya tamamen kuruduktan sonra ahşap objenin üzerinde istediğim şekilde tutkalla yapıştırıyorum. Tutkal beyaz peçete tutkalı olmalı ve tutkalı peçetenin üzerinden sürerken ortadan dışlara doğru ufak dokunuşlarla yapmamız gerekiyor, yoksa peçete yırtılabilir. Sonrasında ben mat kalmasını istedim ve suyla temas eden bir ürün olmadığı için verniklemedim. Ama dilerseniz su bazlı vernikle vernikleyebilirsiniz.
  
     Sonuç bu şekilde;

Fotoğraf Çerçevesi

Fırında Patlıcanlı Köfte Tarifi

                 


     

Malzemeler;
5-6 adet patlıcan,
500 gr kıyma,
1 adet kuru soğan,
2 diş sarımsak,
2-3 çorba kaşığı galeta unu,
Baharatlar (Tuz, karabiber, pul biber, kimyon)

Sos yapmak için;
1 çorba kaşığı domates salçası,
1,5 su bardağı su

Üzeri İçin;
Domates,
Biber

Köftesi için;
bir kaba kıymayı, rendelediğiniz soğanı, sarımsakları, galeta ununu, tuzu ve baharatları koyuyoruz ve harcı iyice yoğuruyoruz. Hazırladığımız harçtan avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp batırıyoruz. Patlıcanları parmak kalınlığında doğrayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Tavadan fazla yağı alıp köfteleri de arkalı önlü kızartalım. Büyük boy fırın tepsisi ya da bor cama patlıcanların yarısını yerleştiriyoruz. Patlıcanların üzerine birer adet köfte koyup kalan patlıcanları köftelerin üzerine kapatıyoruz. Daha sonra ortasına kürdan batırıyoruz. Kürdanın üzerine batırarak biber ve domates dilimleri ile süslüyoruz. Sosu için; bir kaseye salçayı ve suyu koyup iyice karıştırıyoruz.Sosu patlıcanların üzerine gezdirerek döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 180° fırında 20 dakika pişiriyoruz ve servise hazır.


Afiyet olsun.

Aydınlatma Yapılışı

         

            Ev dekorasyonu sağlayabilecek ve aynı zamanda aydınlatma görevini de görebilecek bu küçük topların yapımı çok kolay. İstediğiniz boyutta yapabilirsiniz. İster avize olarak, ister aksesuar amaçlı kullanmak size kalmış.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               




                              

21 Haziran 2016 Salı

Güllaç Tarifi





 Gerekli malzemeler;

 10 yaprak güllaç 
 1 buçuk lt. süt
 2 su bardağı şeker
 Ceviz (çekilmiş)
 İsteğe bağlı gül suyu

 Süslemek için;

 Nar taneleri
 Toz halinde Antep fıstığı
 Ceviz


Yapılışı;
Süt ve şeker bir tencerede kaynatılır, şeker tamamen eridikten sonra ocağın altı kapatılır ve ılınması için beklemeye alınır. 5 kat güllaç yaprağı tepsiye döşenir. Her kat arasında ılık olan süt karışımından üzerine yaklaşık 2 kepçe kadar dökülür. 5 kat içinde bu uygulama yapıldıktan sonra 5. katın üzerine orantılı olacak şekilde cevizler serpilir. Kalan 5 katıda aynı şekilde süt karışımıyla ıslattıktan sonra kalan karışıma istenilen miktarda gül suyu eklenerek 5. katın üzerine dökülür. Buzdolabında dinlenmeye bıraktıktan sonra (yaklaşık 2 saat) Antep fıstığı, nar taneleri ve ceviz ile süsleyip servise hazır hale getirilir.

Afiyet olsun



20 Haziran 2016 Pazartesi

Ahşap Tasarımlar



            Yılların modası ahşap tasarımlar hala yerini koruyor. Ahşap derken ahşap görünümlü basit ürünlerden bahsetmiyorum, bahsettiğim tamamen orjinal ağaç. Evlere, iş yerlerine ayrı bir sıcaklık katıyor. sadece mobilya olarak değil, aksesuar olarak ta kullanabiliyoruz. Ahşap aydınlatma, mumluk, duvar saati gibi..
            Çocuklar için organik oyuncak yapan çok fazla yer bulunmuyor. Daha doğrusu sipariş üzerine bu tarz işleri yapan kişi sayısı çok azaldı. Çok emek istiyor ve bu yüzden çoğu firma seri üretime geçti. Yapan da zaten oldukça yüksek rakamlar istiyor. Bebek yatağı, oyun evi gibi ürünleri hazır bulursak alıyoruz.
            Resimle örneklemek gerekirse;
 

            Hem oyun evi, hem de yatak.
            Daha da bunun gibi bir sürü ürünü sizin talebinize göre yapan bir sayfa var paylaşmak isterim.
            Link'e tıkladığınızda firmanın yapmış olduğu tüm ürünleri görebilirsiniz.



Babalar Gününe Özel Video



Milyonları ağlatan bu kısa filmi mutlaka izlemelisiniz.





     

19 Haziran 2016 Pazar

Cam Boyama

         

             Cam boyama işi oldukça zevkli bir iş olmakla beraber, özel tasarımlarınızı evinize, mutfağınıza yansıtabilmenizi sağlar. Tabi ki ilkokulda kullandığımız ürünlerden bahsetmiyorum. Profesyonel cam boyama malzemeleriyle gerçekleştirilen ve kullanım kolaylığı sağlayan ürünleri tercih ediyoruz.
             Kullandığımız ürünler hobi marketlerde bulabileceğimiz ürünlerdir, bölgenizde bulunmuyorsa inernetten siparişte verebilirsiniz. Kaliteli marka seçildiğinde sonuçta kaliteli olacaktır. Öncelikle cam boyamak için normal fırça kullanmıyoruz, ponpon sünger kullanıyoruz. Boya ise enamel boya olmalıdır. Enamel boyanın tutuculuğu yüksektir.
             Kullanılacak malzemeler;
             İstediğiniz bir cam obje
             Enamel Boya,
             Ponpon sünger,
             Beyaz peçete tutkalı,
             İstediğimiz desende bir peçete
             En son uygulamak üzere su bazlı vernik ve ince kıllı fırça

Benim kullandığım ürünlere bakalım;                                                                                                      

 
                                                                                                                                                  Resimlerde de görüldüğü üzere ben Artebella boya kullanıyorum. Vernik ise yine Artebella'nın su bazlı verniği.
             
              Eğer bir çay tabağı boyayacak isek yada buna benzer objelerde uygulama yapacaksak ürünün alt kısmından çalışıyoruz. Kavanoz, vazo gibi bir ürünse dış kısımdan çalışıyoruz.
              Çay tabağı için;
              Öncelikle peçeteden uygun gördüğümüz bir deseni ince uçlu bir makas yardımıyla kesiyoruz. Sonrasında peçetenin 2 katını ayırıyoruz. Çay tabağımızı ters çevirdikten sonra peçetenin desenli kısmı çay tabağının içine bakacak şekilde tutkal yardımıyla yapıştırıyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken nokta tutkal sürerken peçeteyi yırtmamamız, bu yüzden küçük dokunuşlarla ortadan başlayarak dışarıya doğru fırçamızı kullanıyoruz. Tutkal beyaz kalacaktır, bu sizi korkutmasın, kuruduktan sonra tamamen kayboluyor.
              Tutkalın kurumasını bekledikten sonra boyamızı küçük bir kaba yetecek kadar dökerek sünger yardımıyla uygulamaya başlayabiliriz. Süngeri fırça gibi kullanmıyoruz. Objeye vurarak uyguluyoruz, böylece boyayı yedirmiş oluyoruz. 1 kat yetmeyecektir. İlk aşamadan sonra 2. kat için kurumasını bekliyoruz. İlk kat boyamız kuruduktan sonra 2. kat, gerekirse 3. katıda uyguluyoruz.
              Tüm katlar tamamen kuruduktan sonra vernikliyoruz. Vernikleme de kullanılan farklı yöntemlerde var 10 kat sprey vernik, 100 kat verniği gibi ama ben su bazlı vernik ile 4-5 kez vernikleyerek yapıyorum ve sonuçtan memnunum. Ürünler bulaşık makinesinde yıkanmıyor fakat elde yıkanabilir hale geliyor. Suya dayanıklı fakat ısıya dayanıklı olmadığı için bulaşık makinesinde zarar görme ihtimali yüksek.
              Vernikleme işi de bittikten sonra düz bir cam objenin geldiği hal;

                                                                                                                                                                             Tüm cam objeler bu şekilde boyanabilmektedir. Kavanozlarda ise önce boyayı iki ya da üç kat dışarıdan uyguladıktan sonra peçete dekupajı işlemini gerçekleştiriyoruz ve yine son olarak vernikliyoruz.                                                                                                                                              
           Diğer örnekler için tıklayınız.
           Sorularınız için yorum ekleyebilirsiniz.

14 Haziran 2016 Salı

Kokulu Taş Modası

             



               Son zamanlarda çığ gibi büyüyen kokulu taş çılgınlığına katılmayan kalmadı. Binbir çeşit modeliyle hem evlerimizi süslüyor, hem de muhteşem bir koku yayıyor. Genellikle nikah şekeri yerine dağıtılıyor. Nişan, düğün, kına, söz, bebek mevlütleri gibi organizasyonlarda güzel bir tül kese içinde oldukça şık duruyor. Böylece bu özel günlerle ilgili bir anı kalmasını sağlıyor. Bunu sipariş olarak kişiler de bulunmaktadır, ya da kendiniz de yapabilirsiniz. Yapılışı oldukça basittir. Biraz yapılışından bahseselim. Öncelikle ihtiyacımız olan malzemeler ;
                  Kokulu taş tozu
                  İstediğimiz herhangi bir silikon kalıp
                  Esans
                  Dilerseniz renk tozu
                  Ilık su
                  Malzemeleri hobi market ya da hobi ürünleri satan yerlerden kolaylıkla temin edebilirsiniz.
                  Yapılışını oldukça basit olarak anlatacağım. Kendinize küçük bir ölçek edinin. Bu bir deodorant kapağı bile olabilir. Karışıma eklediğiniz kokulu taş tozunun üçte biri oranında su ialve ediyorsunuz. Yani 3 kapak taş tozu konuluyor ise 1 kapak su, ya da kalıbın büyüklüğüne göre 6 kapak taş tozu koyuyorsanız, 2 kapak su. Karışıma istediğiniz oranda esans ve renk karıştırabilirsiniz. Yoğun kokmasını istiyorsanız 5-6 damla esans yeterli olacaktır. Rengin yoğunluğunu ise kullandığınız miktarla belirleyebilirsiniz, karışımı hazırlarken renk yoğunluğunu göreceksiniz.
                  Tüm malzemelerimizi ekledikten sonra hızlıca topaklanma olmadan karıştırıyoruz, 20 dakika da donduğu için bir an önce kalıba dökmemiz önemli. Sıvı halde kalıbımıza döküyoruz ve 20 dakika kadar bir süre beklemeye bırakıyoruz. Kuruduğunu gördükten sonra yavaş bir şekilde kalıptan çıkartıyoruz, aslında en önemli aşama bu aşama, kalıptan çıkartırken kırılmamasına dikkat etmemiz gerekiyor. Sonrasında dileğiniz gibi süsleyip sergileyebilirsiniz.

                     Ben birkaç tane farklı silikon kalıp kullanarak çeşit yapmak istedim ve aynı zamanda farklı renkler kullandım, denemem oldukça başarılı oldu. Sonra bunları keseleyip süsledim.
Buradan yapılan diğer ürünlere göz gezdirebilirsiniz.