10 yaprak güllaç
1 buçuk lt. süt
2 su bardağı şeker
Ceviz (çekilmiş)
İsteğe bağlı gül suyu
Süslemek için;
Nar taneleri
Toz halinde Antep fıstığı
Ceviz
Yapılışı;
Süt ve şeker bir tencerede kaynatılır, şeker tamamen eridikten sonra ocağın altı kapatılır ve ılınması için beklemeye alınır. 5 kat güllaç yaprağı tepsiye döşenir. Her kat arasında ılık olan süt karışımından üzerine yaklaşık 2 kepçe kadar dökülür. 5 kat içinde bu uygulama yapıldıktan sonra 5. katın üzerine orantılı olacak şekilde cevizler serpilir. Kalan 5 katıda aynı şekilde süt karışımıyla ıslattıktan sonra kalan karışıma istenilen miktarda gül suyu eklenerek 5. katın üzerine dökülür. Buzdolabında dinlenmeye bıraktıktan sonra (yaklaşık 2 saat) Antep fıstığı, nar taneleri ve ceviz ile süsleyip servise hazır hale getirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder