21 Haziran 2016 Salı

Güllaç Tarifi





 Gerekli malzemeler;

 10 yaprak güllaç 
 1 buçuk lt. süt
 2 su bardağı şeker
 Ceviz (çekilmiş)
 İsteğe bağlı gül suyu

 Süslemek için;

 Nar taneleri
 Toz halinde Antep fıstığı
 Ceviz


Yapılışı;
Süt ve şeker bir tencerede kaynatılır, şeker tamamen eridikten sonra ocağın altı kapatılır ve ılınması için beklemeye alınır. 5 kat güllaç yaprağı tepsiye döşenir. Her kat arasında ılık olan süt karışımından üzerine yaklaşık 2 kepçe kadar dökülür. 5 kat içinde bu uygulama yapıldıktan sonra 5. katın üzerine orantılı olacak şekilde cevizler serpilir. Kalan 5 katıda aynı şekilde süt karışımıyla ıslattıktan sonra kalan karışıma istenilen miktarda gül suyu eklenerek 5. katın üzerine dökülür. Buzdolabında dinlenmeye bıraktıktan sonra (yaklaşık 2 saat) Antep fıstığı, nar taneleri ve ceviz ile süsleyip servise hazır hale getirilir.

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder