22 Haziran 2016 Çarşamba

Fırında Patlıcanlı Köfte Tarifi

                 


     

Malzemeler;
5-6 adet patlıcan,
500 gr kıyma,
1 adet kuru soğan,
2 diş sarımsak,
2-3 çorba kaşığı galeta unu,
Baharatlar (Tuz, karabiber, pul biber, kimyon)

Sos yapmak için;
1 çorba kaşığı domates salçası,
1,5 su bardağı su

Üzeri İçin;
Domates,
Biber

Köftesi için;
bir kaba kıymayı, rendelediğiniz soğanı, sarımsakları, galeta ununu, tuzu ve baharatları koyuyoruz ve harcı iyice yoğuruyoruz. Hazırladığımız harçtan avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp batırıyoruz. Patlıcanları parmak kalınlığında doğrayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Tavadan fazla yağı alıp köfteleri de arkalı önlü kızartalım. Büyük boy fırın tepsisi ya da bor cama patlıcanların yarısını yerleştiriyoruz. Patlıcanların üzerine birer adet köfte koyup kalan patlıcanları köftelerin üzerine kapatıyoruz. Daha sonra ortasına kürdan batırıyoruz. Kürdanın üzerine batırarak biber ve domates dilimleri ile süslüyoruz. Sosu için; bir kaseye salçayı ve suyu koyup iyice karıştırıyoruz.Sosu patlıcanların üzerine gezdirerek döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 180° fırında 20 dakika pişiriyoruz ve servise hazır.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder