Malzemeler;
5-6 adet patlıcan,
500 gr kıyma,
1 adet kuru soğan,
2 diş sarımsak,
2-3 çorba kaşığı galeta unu,
Baharatlar (Tuz, karabiber, pul biber, kimyon)
Sos yapmak için;
1 çorba kaşığı domates salçası,
1,5 su bardağı su
Üzeri İçin;
Domates,
Biber
Köftesi için;
bir kaba kıymayı, rendelediğiniz soğanı, sarımsakları,
galeta ununu, tuzu ve baharatları koyuyoruz ve harcı iyice yoğuruyoruz. Hazırladığımız
harçtan avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp batırıyoruz.
Patlıcanları parmak kalınlığında doğrayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Tavadan
fazla yağı alıp köfteleri de arkalı önlü kızartalım. Büyük boy fırın tepsisi ya
da bor cama patlıcanların yarısını yerleştiriyoruz. Patlıcanların üzerine birer
adet köfte koyup kalan patlıcanları köftelerin üzerine kapatıyoruz. Daha sonra ortasına
kürdan batırıyoruz. Kürdanın üzerine batırarak biber ve domates dilimleri ile
süslüyoruz. Sosu için; bir kaseye salçayı ve suyu koyup iyice karıştırıyoruz.Sosu
patlıcanların üzerine gezdirerek döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 180° fırında 20 dakika pişiriyoruz ve
servise hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder